Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@20:15:41 GMT

فواید دارچین برای درمان افسردگی و اضطراب

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۸۷۶۴۰

محققان کشورمان دریافتند که دارچین می‌تواند از افسردگی و اضطراب موش‌هایی که در معرض سرب بودند، جلوگیری کند. آفتاب‌‌نیوز : سرب یکی از فلزات پر مصرف در صنایع مختلف به خصوص تولید رنگ‌ و لوازم آرایشی است. سابقه‌ استفاده از این ماده به ۶ هزار سال پیش می‌رسد و به عنوان یکی از مواد آلاینده‌های محیط زیست شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرب به طور عمده از طریق لوله‌ گوارشی و به مقدار کمتر از طریق سیستم تنفسی به بدن وارد می‌شود، این ماده از سد خونی-مغزی عبور می‌کند و پس از ورود به سیستم عصبی مرکزی موجب آسیب نواحی مختلف مغز به خصوص هیپوکامپ می‌شود. بررسی‌ها نشان داده که این ماده می‌تواند باعث بروز اختلالاتی نظیر افسردگی و اضطراب در حیوانات و انسان شود.
دارچین گیاهی درختی از خانواده‌ برگ بو است که پودر پوست داخلی آن به عنوان ادویه مصرف می‌شود. دارچین غنی از ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها است. اثرات ضد دیابتی، آنتی‌اکسیدانی، ضد سرطانی، ضد باکتریایی، ضد التهابی، ضد دردی، محافظت‌کنندگی عصبی و کاهنده‌ فشار خون دارچین به اثبات رسیده است.
معصومه اصل‌روستا و همکارانش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، اثرات ضد اضطرابی و ضد افسردگی دارچین را در موش‌های صحرایی که در معرض سرب بودند، مورد بررسی قرار دادند.
در این آزمایش 32 سر موش صحرایی نر به ۴ گروه "کنترل"، "دارچین"، "سرب" و "سرب- دارچین" تقسیم شدند. گروه دوم و چهارم، 30 روز متوالی 200 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره‌ دارچین دریافت کردند. حیوانات گروه‌های ۳ و ۴ نیز در همین مدت، 100 میلی‌گرم در کیلوگرم استات سرب دریافت کردند. در پایان دوره، برای بررسی سطح اضطراب حیوانات آزمون «ماز بعلاوه‌ مرتفع» و جهت بررسی افسردگی حیوانات آزمون «شنای اجباری» به کار رفت.
در آزمون «ماز بعلاوه‌ مرتفع»؛ از یک ماز به شکل علامت جمع (+) استفاده می‌شود که روی پایه‌هایی قرار دارد. این ماز چهار راهرو یا بازو دارد که دو به دو مقابل یکدیگرند. دوتا از این بازوها دارای دیواره هستند و انتهای آن‌ها نیز بسته است، ولی دو بازوی دیگر از همه طرف باز هستند. موش‌ها درون محدوده مرکزی ماز قرار داده می‌شوند. در مدت ٥ دقیقه حیوان آزادانه در قسمت‌های مختلف ماز حرکت می‌کند. دفعات ورود به بازوهای باز و بسته شمارش می‌شود. هر چه تعداد ورود به بازوهای باز و زمان ماندن در آن بیشتر باشد، اضطراب موش کمتر است.
در آزمون «شنای اجباری» موش‌ها به طور جداگانه به مدت 6 دقیقه در یک ظرف استوانه‌ای شکل حاوی آب با دمای 25 درجه سانتیگراد قرار داده شدند. در این زمان حیوان شروع به شنا می‌کند و در زمان‌هایی نیز متوقف می‌شود. افزایش مدت زمان بی‌حرکتی معادل افسردگی و کاهش آن به عنوان اثر ضد افسردگی ثبت می‌شود.
بر اساس نتایج این آزمون‌ها، حیواناتی که سرب دریافت کرده بودند، اضطراب و افسردگی بیشتری داشتند و حیواناتی که به همراه سرب دارچین نیز دریافت کرده بودند، به طور قابل توجهی اضطراب و افسردگی کمتری نشان دادند.
نتایج این پژوهش که در نشریه‌ دانشگاه علوم پزشکی کردستان به چاپ رسیده، نشان داد که عصاره‌ دارچین می‌تواند از اضطراب و افسردگی ناشی از مواجهه‌ طولانی‌مدت با سرب جلوگیری کند که این ممکن است به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی و محافظت کننده‌ گیاه دارچین باشد.
اصل‌روستا و همکارانش پیشنهاد کردند مطالعات بیشتری نیز در این زمینه مورد نیاز است.
منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۸۷۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است

بر اساس مطالعه‌ای که در نشریه طب کودکان جاما منتشر شده است، آمادگی جسمانی در میان کودکان و نوجوانان ممکن است از بروز علائم افسردگی، اضطراب و اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD) محافظت کند.

به گزارش زومیت، مطالعه‌ی جدید همچنین نشان داده است که عملکرد بهتر در فعالیت‌های قلبی عروقی، قدرت و استقامت عضلانی با محافظت بیشتر در برابر بیماری‌های روانی اشاره‌شده مرتبط هستند. محققان این ارتباط را «وابسته بهو اشاره کردند که کودک یا نوجوانی که تناسب اندام بیشتری دارد ممکن است احتمال کمتری برای ابتلا به یک اختلال سلامت روانی داشته باشد.

این یافته‌ها در بحبوحه‌ی افزایش تشخیص‌ مشکلات سلامت روان در میان کودکان و نوجوانان، در ایالات متحده و دیگر کشورها به دست آمد. افزایش این مشکلات باعث شده است تا تلاش‌هایی به‌منظور یافتن راهکار برای درک و مهار آن‌ها انجام شود.

مطالعه‌ی جدید که توسط محققان در تایوان انجام شد، داده‌های دو مجموعه‌ی داده‌ی بزرگ را با هم مقایسه کرد: آزمون‌های ملی تناسب اندام دانش‌آموزان تایوان که عملکرد تناسب اندام دانش‌آموزان را در مدارس اندازه می‌گیرد و پایگاه‌داده‌ی تحقیقات بیمه‌ی ملی که دعاوی پزشکی، نسخه‌ها‌ی تشخیصی و دیگر مدارک پزشکی را ثبت می‌کند. محققان به نام دانش‌آموزان دسترسی نداشتند، اما توانستند از داده‌های بی‌نام‌ونشان برای مقایسه‌ی نتایج آمادگی جسمانی و سلامت روان دانش‌آموزان استفاده کنند.

خطر ابتلا به اختلال سلامت روان با سه معیار برای آمادگی جسمانی سنجیده شد: سلامت قلب که با زمان تمام‌کردن یک دوی ۸۰۰ متر توسط دانش‌آموز، استقامت عضلانی که با تعداد درازونشست‌های انجام‌شده و قدرت عضلانی که با پرش طول ایستاده اندازه‌گیری شد.

بهبود عملکرد در هر فعالیت با خطر کمتر اختلال سلامت روان مرتبط بود. به عنوان مثال، کاهش ۳۰ ثانیه‌ای در زمان دوی ۸۰۰ متر در دختران با خطر کمتر اضطراب، افسردگی و A.D.H.D همراه بود و در پسران، با اضطراب کمتر و خطر ابتلا‌ی کمتر به A.D.H.D همراه بود.

افزایش پنج درازنشست در دقیقه با کاهش اضطراب و خطر ابتلا به اختلال A.D.H.D در پسران و با کاهش خطر افسردگی و اضطراب در دختران همراه بود.

محققان در مقاله نوشتند: «این یافته‌ها پتانسیل سلامتی قلبی-تنفسی و عضلانی را به عنوان عوامل محافظتی در تعدیل شروع اختلالات سلامت روان در بین کودکان و نوجوانان نشان می‌دهد.»

آن‌ها افزودند که قبلاً تصور می‌شد سلامت جسمی و روانی مرتبط هستند، اما تحقیقات قبلی عمدتاً بر پرسشنامه‌ها و گزارش‌های شخصی تکیه کرده بود، در حالی که مطالعه جدید از ارزیابی‌های مستقل و استانداردهای عینی استخراج شده بود.

دکتر ویویک اچ. مورتی، جراح عمومی، سلامت روان را «بحران سلامت عمومی تعیین‌کننده‌ی زمان ما» نامیده و سلامت روان نوجوانان را محور مأموریت خود قرار داده است. در سال ۲۰۲۱ او یک توصیه‌ی عمومی نادر در مورد این موضوع صادر کرد. آمارها در آن زمان روندهای نگران‌کننده‌ای را نشان دادند: از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۹، نرخ خودکشی برای آمریکایی‌های ۱۰ تا ۱۹ ساله ۴۰ درصد و مراجعات اضطراری مربوط به خودآزاری ۸۸ درصد افزایش داشت.

برخی از سیاستگذاران و محققان، استفاده‌‌ی زیاد از شبکه‌های اجتماعی را عامل افزایش شدید مشکلات سلامت روان می‌دانند، اما تحقیقات محدود و یافته‌ها گاهی متناقض بوده است. کارشناسان دیگر این نظریه را مطرح می‌کنند که استفاده‌ی زیاد از صفحه‌نمایش به‌ جای خوابیدن، ورزش و فعالیت‌های حضوری که همگی برای رشد سالم حیاتی هستند، سلامت روان نوجوانان را تحت‌تاثیر قرار داده است. مطالعه‌ی جدید از ارتباط بین آمادگی جسمانی و سلامت روان پشتیبانی می‌کند.

نویسندگان مطالعه نتیجه گرفتند: «یافته‌ها بر نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد برنامه‌های آمادگی جسمانی هدفمند تأکید می‌کند. چنین برنامه‌هایی پتانسیل قابل‌توجهی به عنوان مداخلات پیشگیرانه اولیه در برابر اختلالات روانی در کودکان و نوجوانان دارند.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فواید فوق‌العاده این ویتامین‌ها را بدانید
  • فواید نوشیدن چای که باورتان نمی‌شود
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز
  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • معجزه آب سیب زمینی ؛ فواید و خواص آب سیب زمینی را بشناسید
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • راهکارهای کاهش استرس