Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب های ماز در سه جلد و از آسان به سخت گردآوری شده و در پایان یکی از جلدها هم تعدادی از کارهای طراحی شده دانش آموزان در زمینۀ ماز به پیوست آمده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"این کتاب ها در سه جلد و از آسان به سخت گردآوری شده و در پایان یکی از جلدها هم تعدادی از کارهای طراحی شده دانش آموزان در زمینۀ ماز به پیوست آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شایسته احمدی که خود دانشجوی دکترای روانشناسی تربیتی و معلم مقطع ابتدایی است؛ هدف از گردآوری این مجموعه را این طور بیان می کند: «دانش آموزان در سنین پایین، معمولاً اشکلات دقتی و تمرکزی بسیاری دارند، این اشکالات اگر نادیده گرفته شوند در طول دوران تحصیل، خود را به صورت اختلال یادگیری نشان می دهند؛ یکی از راه هایی که به ایجاد تمرکز کمک می کند مازها هستند که ما سعی کرده ایم انواع ماز را از آسان به مشکل گردآوری کنیم. به عقیدۀ ما این مجموعه علاوه بر مناسب بودن برای کار و اجرا در مراکز اختلال یادگیری، مراکز پیش دبستانی ، مهدکودک ها و مدارس ابتدایی؛ به کار مقاطع بالاتری همچون متوسطۀ اول و دوم و حتی افراد دانشگاهی و بزرگسال نیز می آید؛ چون کم نیستند بزرگسالانی که در مقولۀ تمرکز مشکل دارند. کتاب های ماز تنها یکی از ده ها موضوعی است که گروه مولفان در زمینۀ رفع اختلالات یادگیری در نوبت چاپ دارند و در آینده، عناوین بعدی نیز چاپ و به بازار عرضه خواهد شد».

این نویسنده که خود دکترای ادبیات و دبیر ادبیات فارسی است می گوید: «دانش آموزان و افرادی که اشکالات دقتی و توجهی دارند، معمولا در نوشتنشان مشکلاتی از قبیل جا انداختن حروف، کم یا زیاد گذاشتن دندانه ، حذف یا زیاد گذاشتن سرکش، تشدید ، نقطه و ... را دارند که تلاش ما این است که با اینگونه بازی های دقتی، به رفع و حل آن کمک کنیم».

فردین احمدی، یکی دیگر از مؤلفان کتاب گفت:یکی از مشکلات کودکانی که اختلال یادگیری دارند، عدم تمرکز است؛ به ویژه گروهی که عادت های مطالعه و تجربیات موفق را گسترش نداده اند و قادر به درک، ادغام و یکپارچه سازی داده هایی که دریافت می کنند، نیستند.

یکی از راه هایی که به ایجاد تمرکز در کودکان دارای اختلال یادگیری یاری می رساند و به پیشرفت آنها در زمینه های مختلف کمک می کند؛ ماز است، مازها مجموعه ای از مسیرهای مارپیچ و پرپیچ و خم هستند که با عبور ازآن، می شود به هدف مورد نظر که همیشه در تاریخ روان شناسی مورد بحث بوده اند و با وادار کردن کودک به طراحی یک نقشه ی ذهنی، به او این امکان را می دهند که دست به آزمون و خطا بزند و برای رسیدن به مقصد چندین راه را امتحان کند و به مهارت برنامه ریزی و حل مسأله دست پیدا کند.

یکی از مشکلات کودکانی که اختلال یادگیری دارند، عدم تمرکز است؛ به ویژه گروهی که عادت های مطالعه و تجربیات موفق را گسترش نداده اند و قادر به درک، ادغام و یکپارچه سازی داده هایی که دریافت می کنند، نیستند.

یکی از راه هایی که به ایجاد تمرکز در کودکان دارای اختلال یادگیری یاری می رساند و به پیشرفت آنها در زمینه های مختلف کمک می کند؛ ماز است.

مازها مجموعه ای از مسیرهای مارپیچ و پرپیچ و خم هستند که با عبور ازآن، می شود به هدف مورد نظر که همیشه در تاریخ روان شناسی مورد بحث بوده اند و با وادار کردن کودک به طراحی یک نقشه ی ذهنی، به او این امکان را می دهند که دست به آزمون و خطا بزند و برای رسیدن به مقصد چندین راه را امتحان کند و به مهارت برنامه ریزی و حل مسأله دست پیدا کند.

این مولف در پایان بیان کرد: «مدیران و معلمانی که تعداد بالایی از این کتابها را سفارش دهند از تخفیف ویژه برخوردار خواهند شد و دوستان و دانش آموزانی که تمایل دارند آثار آن ها در چاپهای بعدی این مجموعه کتابها چاپ شود ، فایل اسکن شده کار خود را به صورت به آدرس ایمیل fardinahmadi6969@gmail.com ارسال کنند».

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۰۸۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوج سلامت مغز چه زمانی است؟

آفتاب‌‌نیوز :

مطالعات بی شماری در مورد جزئیات روش‌های جلوگیری از زوال شناختی انجام شده و به تازگی تیمی از محققان نروژی در پژوهش‌های خود موفق به ساده سازی دانش مدیریت سلامت مغز شدند.

هرموندور زیگموندسون، استاد بخش روانشناسی دانشگاه علم و فناوری نروژ در این رابطه می‌گوید: کلید‌های سیستم عصبی ما ماده خاکستری و سفید است. ماده خاکستری از سلول‌های عصبی (نرون ها) و دندریت‌ها تشکیل شده، در حالی که ماده سفید برای تسهیل تماس بین سلول‌ها (آکسون‌های میلین دار) عمل کرده و به سرعت انتقال و توزیع سیگنال‌ها کمک می‌کند.

اگر کسی بتواند ماده سفید و خاکستری خود را در شکل مطلوب آن نگه دارد، شناخت، مهارت‌های تفکر و حافظه نیز باید به خوبی کار کند.

این گزارش چیزی شبیه به نوعی جمع بندی است که درک کنونی علم مدرن از بهترین روش پرورش سلامت مغز قوی را پوشش می‌دهد. 

 پروفسور زیگموندسون در ادامه توضیحات خود می‌افزاید: اگر می‌خواهید مغز خود را در بهترین حالت نگه دارید، سه عامل را باید جدی بگیرید. در حقیقت سه کلید شناسایی شده برای سلامت قوی مغز عبارتند از:

تمرین فیزیکی

فعالیت اجتماعی

علایق و سرگرمی‌های قوی و پرشور

در ادامه به تحلیل و بررسی هر یک از این سه مولفه خواهیم پرداخت:

فعالیت بدنی
همه مردم می‌دانند که گذراندن تمام روز روی مبل برای بدن مفید نیست و فعالیت بدنی کلید سلامت مغز است.

به گفته نویسندگان این مطالعه، سبک زندگی فعال به توسعه سیستم عصبی مرکزی و مقابله با پیری مغز کمک می‌کند.
محققان توصیه می‌کنند که تمام تلاش خود را بکنید تا هر روز حداقل کمی تحرک داشته باشید. حتی اگر یک کار کم تحرک انجام می‌دهید که نیاز به نشستن زیاد دارد، هر ساعت یا بیشتر حداقل برای چند دقیقه حرکت کنید.

فعالیت اجتماعی

برخی از مردم به طور طبیعی اجتماعی‌تر از دیگران هستند، اما محققان تاکید می‌کنند که هیچ کس نمی‌تواند مانند جزیره زندگی کند. سعی کنید با افرادی که برایتان مهم هستند در ارتباط باشید. مغز ما در تعاملات و ارتباطات اجتماعی رشد می‌کند.

پروفسور زیگموندسون در این رابطه توضیح می‌دهد: روابط با افراد دیگر، و تعامل با آنها، به تعدادی از عوامل بیولوژیکی پیچیده کمک می‌کند که می‌تواند از کند شدن مغز جلوگیری کند.

به یادگیری ادامه دهید و پرشور بمانید

فعال نگه داشتن مغز باعث تقویت شناخت می‌شود. سرگرمی جدید یا یادگیری یک مهارت جدید را جدی بگیرید. البته هیچ گاه خود را مجبور به انجام این کار نکنید؛ چیزی را پیدا کنید که واقعاً به آن علاقه دارید. هیچ وقت در زندگی برای یادگیری چیز‌های جدید دیر نیست!

اشتیاق، یا داشتن علاقه شدید به چیزی، می‌تواند عامل تعیین کننده و محرکی باشد که ما را به یادگیری چیز‌های جدید سوق می‌دهد. پروفسور زیگموندسون می‌گوید که این امر با گذشت زمان، بر توسعه و نگهداری شبکه‌های عصبی ما تأثیر می‌گذارد.

در مجموع، نویسندگان مطالعه می‌گویند مغز ما ماشینی با قدرتی باورنکردنی است، اما درست مانند هر ابزار دیگری، اگر برای مدت طولانی غیرفعال بماند، شروع به ضعیف شدن می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • «مدرسه در دست بچه‌ها» اثری خودانگیخته است
  • آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • اوج سلامت مغز چه زمانی است؟
  • تمرکز پرسپولیس رسیدن به قهرمانی است
  • نیاز به سرگرمی سالم برای مخاطب/ سعید ابوطالب «سناتور» را می‌سازد
  • حاتمی: آخر بازی تمرکز نداشتیم/ به خطاهای آسیب زننده اعتراض کردیم
  • مهاجم مثل من دیگر نمی‌آید
  • رافت: خیلی ها دوست دارند تمرکز پرسپولیس بهم بخورد/ سرخپوشان نباید برابر نساجی اسیر حواشی شوند